Uitnärvi stimuleerimine lubab mitmetest seni ravimatutest hädadest vabanemist – COST workshop

26-27.oktoobril 2017. kogunesid üle Euroopa elektromagnetväljade ja elektroteraapia teadlased Viini Tehnikaülikooli meditsiiniliste elektromagnetväljade workshopile EMF-MED COST, mida rahastab Euroopa Liit.

Kahepäevasel kogunemisel olid vaatluse all uuemad avastused elektromagnetväljade rakendamisel meditsiinis. Suur osa sõnavõttudest keskendus vagaalnärvi (uitnärvi) stimuleerimisel tehtud ja hetkel käimasolevatele uuringutele. Teadlased on kõnealusest positiivsest tervisemehhanismist mõneti ka hämminguks, nimetades seda black box raviaparaadiks – kõiki selle poolt saavutatud raviefekte lihtsalt ei osata seletada. Samas nähakse vagaalnärvi stimuleerimisel ka mitmete varem ravimatuks peetud haiguste puhul kiiret tervenemist. Näiteks ravimatud haavad paranevad mõne nädalaga. Kärbuvad lihased on võimalik viia tagasi toonusesse. Uuringute põhjal on alust arvata, et see ravi osutab mõju ka muudele immuunsüsteemi kroonilistele probleemidele. Efekt seisneb ilmselt autonoomse närvisüsteemi  “motiveerimises” vanu lahendamata või varasemalt organismi võimetele üle käinud tervisehädasid uuesti “menetlusele” võtmast, samas saades tugevat elektrilist ergutust oma funktsioonide täitmiseks. Selge ettekujutus mehhanismist teadlastel praegu puudub, kuid inimestega tehtud eksperimentaalravi viitab terapeudilise mõju poole. Esimesed tootjad testivad praegu seda printsiipi rakendavaid raviseadmeid ning tarbijatele mõeldud mudeleid võiks turule oodata juba lähiaastatel.

Workshopi delegaatide hulgas oli ka selle ajaveebi autor Tarmo Koppel.

Foto: EMF-MED COST workshopi delegaadid. Foto:Tarmo Koppel
Rubriigid: elektromagnetväljad. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga