Loengud elektromagnetväljadest Tööinspektsiooni lektoritele

7.märtsil toimunud koolituspäeva käigus viis käesoleva ajaveebi autor Tarmo Koppel läbi loengud Tööinspektsiooni lektoritele. Loengud keskendusid kahele põhiteemale:
1) elektromagnetväljade kui füüsikalise nähtuse leviku eripärad töökeskkonnas ning
2) elektromagnetväljade bioloogilised ja tervisemõjud.

Elavat diskuteerimist leidsid tervisemõjud. Lektorid olid valdavalt ühel meelel, et samas kui kehtivad piirnormid, kaitsevad inimest teatud tervisemõjude eest, siis mitmed tervisemõjud on seadusandluse poolt veel katmata. Kuid ka tõdeti, et on vaid aja küsimus, kuni teadusele saavad tervisemõjude mehhanismid paremini teatavaks, misjärel ka seadusandlust täiendatakse. Lektorid jõudsid järeldusele, et seni, kuni valitseb neis küsimustes teadmatus, on tarvilik rakendada ettevaatlikuse printsiipi. Viimase juurutamine tööprotsessi nii tehniliste kui administratiivsete meetmetena, tagab töötajatele kaitstuse elektromagnetväljade kui töökeskkonna ohuteguri eest.

Tööinspektsiooni lektorid harivad töökeskkonnaspetsialiste jt tööohutusega seotud isikuid üle Eesti.

Rubriigid: elektromagnetväljad. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga