Rasedaid naisi hoiatatakse traadita andmesidega kaasnevatest terviseriskidest

BabySafe projekti pressiteade 1.juuli 2015 (osaline tõlge)

Rohkem kui 100 eksperti (arstid, teadlased ja rahvatervise spetsialistid) üle maailma kirjutasid ühisavalduse, millega soovitatakse rasedatel naistel rakendada ettevaatusabinõusid et kaitsta endid ja oma beebisid traadita andmeside eest.

Uuemad teaduslikud uuringud viitavad, et traadita andmeside kiirgus võib häirida nõrku elektrilisi impulsse, mis on seotud sünapsidevaheliste sidemetega arenevas ajus. Näiteks Yale’i Ülikooli uurijad demonstreerisid, et (in utero – ema üsas) laborihiirtel, kellele avaldati pulseerivat raadiosageduslikku kiirgust, arenes aju erinevalt, millega kaasnesid käitumishäired, kehvem mälu, ja sümptomid mis sarnanevad ADHD’le (attention deficit hyperactivity disorder – hüperaktiivsus tähelepanu puudulikkusega).

Yale’i uuring on vaid üks paljudest, mis näitavad et traadita seadmetest lähtuva kiirgusega võivad kaasneda bioloogilised mõjud, sh DNA-ahelate katkemised jm.

“Loode on arvatavasti kõige haavatavam seda tüüpi välismõjudele, kui aju on alles arenemas ning kui kõik organitesüsteemid alles hakkavad arenema”, ütleb Dr. Hugh Taylor, uuringu juhtiv teadlane Yale’i Ülikooli professor.

Ekspertide avalduse täistekst.

Infoleht (ing.k) “What You Should Know About Wireless Radiation and Your Baby

Youtube: Protect Your Pregnancy From Wireless Radiation

Youtube: The Science of Exposure – Wireless Radiation

Rubriigid: elektromagnetväljad. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga